Ruter planlegger nemlig å flytte dagens trikketrasé fra Schweigaards gate til Dronnings Eufemias gate i Bjørvika. Her vil trikken få sin egen trasé hele veien slik at reisetiden gjennom sentrum kortes ned.

Trikkevogner som kommer sydfra vil fortsette vestover gjennom en ny trasé i Kvadraturen. Det planlegges også en ny Fjordtrikkrute som vil knytte området rundt Havnelageret til trikkenettet. Og ved Akerselvas utløp i Bjørvika blir det en stor holdeplass både for buss og trikk.

T-banenettet vil bli oppgradert til metrostandard flere steder, hvilket betyr høyere fremføringshastighet, kapasitet og punktlighet. Det innebærer også barrierefri tilgjengelighet og plattformer som er lange nok til T-banetog med seks vogner.

De som ikke kommer til Bjørvika med tog, vil ofte komme med en ekspressbuss. Dagens bussterminal ligger få meter fra Bjørvika, men den foreslåtte nye terminalen vil ligge enda nærmere sjøen. Bussene driftes av TIMEkspressen, NOR-WAY Bussekspress, GoByBus, Swebus med flere. I tillegg til et lang rekke destinasjoner i Norge tilbyr de rimelig transport til Gøteborg, Stockholm og København. Vil du jobbe eller bo i Bjørvika? Det blir uansett kort å gå til nærmeste holdeplass. Og du vil neppe føle behov for å kjøre egen bil.