Mer attraktiv beliggenhet skal du lete lenge etter. Vår nye bydel i Oslo sentrum ligger i le av Hovedøya og har sjøen skvulpende på tre kanter. Sørenga, som også ligger sentralt plassert i byens kultursentrum, har rikelig med sol, frisk sjøluft og fri sikt i alle retninger.

Fra denne utstikkeren i sjøen kan man betrakte øyene, Ekebergskogen, Byskogen, Sjømannsskolen og Operaen og ikke minst passasjerskipene som ankommer Vippetangen. Synsinntrykkene er mange, og det er også mulighetene for de som vil stifte et hjem her.

Fjordbyen Oslo var i mange år politikernes visjon og drøm for Oslo by. Nå er Fjordbyen i ferd med å bli en realitet, og de første beboerne flyttet inn på Sørenga i 2011. Siden har det gått slag i slag, og det ene byggetrinnet etter det andre er blitt påbegynt. I alt er det seks byggetrinn.

Med Fjordbyens beste beliggenhet følger det naturligvis strenge krav til utbyggerne. Det legges vekt på boligkvalitet, materialbruk og energibesparende tiltak. Leilighetene har vannbåren varme fra det nye fjernvarmeanlegget i Kongshavn, og luftkvaliteten blir sikret gjennom balansert ventilasjon.

Særlig er variasjonen i det arkitektoniske uttrykket lagt vekt på. For å sikre nok variasjon har mange ulike arkitektkontorer vært involvert. Ett av byggene får for eksempel en fasade med elementer av skipsskrog.

Likevel er man blitt enige om en felles tegl i alle fasadene. Dette gir bydelen en klar identitet samtidig som det åpner for en stor variasjonsrikdom.

Sørenga får både en grønn sentralpark, promenader, store indre gårdsrom, et sjøbad og en småbåthavn. Alt sammen bidrar til å gjøre Sørenga til et godt sted å bo, også for familier. Velkommen til et godt liv på Sørenga!