i

Historiske fakta

+
i

Byliv/bolig

+
i

Kultur

+
i

Transport

+
i

Handel/Business

+

1050

Det var i Bjørvika at kong Harald Hårdråde grunnla Oslo by. I samme periode begynte byen å vokse voldsomt.

1920

Strandlinjen forskyves. Man regner med at sjøen en gang strakk seg til litt syd for Botanisk Hage. Så sent som i 1920 gikk sjøen nesten helt inn til Østbanehallen.

2000

Nye Oslo og Fjordbyen vedtas!

1624

Heller ikke Bjørvika unnslapp den store bybrannen i 1624. Brannen varte i tre dager. Etter brannen ble det murtvang i Oslo. Byen ble flyttet vestover og ble bygget opp rundt Akershus festning.

1968

Bispelokket, trafikkmaskinen i Bjørvika står ferdig.
På det meste er 140 000 biler innom i døgnet!

2017/2018

Kontor- og studentbolig- bygget Diagonale, nytt bibliotek samt Munch-museet (åpner 2019) står ferdig. Samtidig vil det meste av infrastrukturen være på plass.

1050
2033

Hver sommer arrangeres Færderseillasen. Den starter få meter fra Bjørvika. Vi tipper beboerne på Sørenga får lyst til å sette seil når de skuer over fjorden.

Prosjektet «Ren Oslofjord» har ført til at fjorden nå er renere enn på 100 år. Og enda renere skal den bli takket være Midgarsom-prosjektet. Hopp i havet!

Prosjektet «Herligheten» ligger i Loallmenningen og er et parsellkollektiv med 100 parseller og en kornåker. Dette er et økologisk prosjekt knyttet til urban matproduksjon.

Sukkerbiten er et utested med et rikt kulturtilbud på øya utenfor Operaen. Den ble åpnet i 2010 av HAV Eiendom i samarbeid med Øya og består av en rekke containere.
Sjekk ut sukkerbiten.no

Det blir barnehage i sentralparken på Sørenga. Så om mange år kan noen se tilbake på en oppvekst på Sørenga.
Ekte bybarn vokser opp i byen!

Skulturparken på Ekeberg rett oppe i åsen for Bjørvika. Parken har 30 skulpturer, vanndam og paviljong.

Kirsten Flagstad var Den Norske Opera & Balletts første sjef. Hun var norsk og betraktes som verdens største sopran.

Det nye Munchmuseet skal bygges i Bjørvika. Visste du at kunstneren fikk en angstfylt opplevelse mens han vandret i Ekebergåsen rett bak Bjørvika, og at opplevelsen ble foranledningen til «Skrik»?

Operaen er Oslos største turistattraksjon med 1,7 millioner besøkende innom i året.

Lars Backer er arkitekten bak funkisperlen Ekebergrestauranten. Den ble oppført på slutten av 1920-tallet og gjenåpnet i 2005 etter en omfattende restaurering.

Bredden på Dronning Eufemias gate. Trikkespor og to filer i hver retning. Fotgjengere får godt med boltreplass.

Kundeandel som er fornøyd med Flytoget. Et imponerende resultat, særlig sett i lys av at Flytoget har 6 millioner kunder hvert år.

Visste du at Oslo Lufthavn har høyest kollektivandel blant europeiske lufthavner? Hele 60 % reiser kollektivt til eller fra lufthavnen.

Tiden det tar med Flytoget fra Bjørvika til Oslo Lufthavn.
Kiss and fly!

Så mange mennesker vil daglig være innom Nye Oslo S om 15-20 år. Mange av dem vil ha sin arbeidsplass i Bjørvika. Ikke rart fortauet i Dronning Eufemias gate bygges bredt.

Visste du at Maaemo er eneste nordiske restaurant som noen gang er blitt delt to stjerner i Michelinguiden direkte? Maaemo ligger ved gangbroen Akrobaten, ett minutt fra Operakvarteret.

På utsiden av Operaen blir det anlagt badestrand. Så ta med badetøyet og unn deg en frisk dukkert før kontortiden.

Pulserende byliv! Mesteparten av første-etasjene i Bjørvika vil få publikumsrettede funksjoner. Her blir det et bredt utvalg av butikker, gallerier, spisesteder og barer i og rundt Bjørvikas mange byrom, parker og gater. Ta pulsen på byen i Bjørvika!

På baksiden av KLP-bygget finner du Serrano's Bodega. Her får du servert spansk tapas, serranoskinke, chorizo og blåmuggost.

Alle små bedrifter kan leie kontor hos House of Business i Visma-bygget. Ta med egen PC, resten er «på huset»

Livet i Bjørvika