Nå bygges tomtebrygga

Første spadetak er tatt – eller mer presist: Den første spunten er på vei ned.

 

Det er Skanska som har fått jobben med å oppføre HAV Eiendoms siste prosjekt i Bjørvika.

Totalt blir Tomtebrygga på i overkant av 25 000 m2, hvorav drøyt 20 000 mer over bakken.

Hoveddelen av arealet er bortleid til Nordic Choice Hotels for etablering av et nytt Clarion hotell med en ikke ubetydelig kurs- og konferanseavdeling. I tillegg kommer det bevertning og kanskje også et par butikker.

Tomtebrygga får også en boligdel. Denne er solgt til Skanska som selv skal være ansvarlige for realiseringen.

Oppstarten skjedde i tråd med forutsetningene og de første aktivitetene omfatter graving og etter hvert støping av kjeller. Det vil derfor ta et drøyt års tid før bygget blir synlig over bakken.

Bygget ligger tett inntil den store bussholdeplassen «Bjørvika» i Dronning Eufemiasgate. For å få utført arbeidene trygt vil dette få enkelte konsekvenser i forbindelse med nødvendige sikringstiltak knyttet til naboskapet, blant annet dagens stengning av fortauet østover fra holdeplassen.

Tomtebrygga er bare ett av mange nybyggprosjekter som allerede setter sitt sterke preg på denne delen av Bjørvika. Men ser vi et par tre år fremover vil et nytt stort område av Bjørvikas indrefilet stå klar som «ferdig by», til glede for gamle og nye beboere, leietakere og besøkende til det som allerede fremstår som Oslos nye Sentrum.


Del på:
Facebook
Twitter


Del på:
Facebook
Twitter