Bjørvika er det nye treffstedet

Har du lurt på hvorfor TV 2s politiske kommentatorer ofte står med Barcode og Bjørvika i bakgrunnen når de rapporterer direkte i nyhetssendingene på TV 2? Det er fordi TV 2 har sitt Oslo-kontor i Diagonale.

Diagonale består av et næringsbygg og et studentbygg, med en diagonal gate mellom byggene. Bygget eies av Hav Eiendom og Thongård.

TV 2 var faktisk første leietaker som flyttet inn, ved årsskiftet 2017/2018. Etter det har blant annet Vinmonopolet og flyttet inn i bygget. Diagonale Studentboliger er også fylt opp med studenter.

20 000 arbeidsplasser

Når alle kontorbyggene står ferdig vil 20 000 mennesker ha sin arbeidsplass i Bjørvika. Av disse sitter de fleste i byggene i Barcode, som Oslo S Utvikling (OSU) står bak.

Av de mest kjente virksomhetene som har kontorer i Bjørvika, finner du DNB, KLP, Deloitte, PWC og TV 2. DNB har de største kontorlokalene i Bjørvika. Banken er spredd på tre bygg, DNB Vest, DNB Midt og DNB Øst. Disse tre byggene har en forbindelse under bakkeplan. Totalt er arealet til DNB på ca 80 000 kvadratmeter.

Vaaghals er en av de best besøkte restaurantene i Bjørvika. Foto: Svein Ove Søreide

Mange restauranter

Det er også etablert en rekke restauranter og butikker i Bjørvika, og enda flere vil komme ettersom stadig mer bygges ferdig.

Vaaghals er en av de mest kjente restaurantene i området. I tillegg har Nodee Barcode, Nodee Sky og Stock fått svært god mottakelse.

Maemo, Norges eneste restaurant med tre stjerner i Michelen-guiden, er også bare et steinkast fra Bjørvika med sin plassering i Schweigaardsgate. Maemo flytter til Bjørvika i 2020.

De som ikke er på jakt etter de aller største gourmetopplevelsene, men vil ha et smakfullt måltid i gode omgivelser har også mye å velge mellom, deriblant El Camino, Edda og Døgnvill.

El Camino er blitt en populær meksikansk restaurant i Bjørvika. Foto: Svein Ove Søreide

Operaen trekker millioner

Bjørvika er også kjent for kunst og kultur. Operaen er sammen med Holmenkollen og Vigelandsparken den største turistattraksjonen i Oslo. Operaen i Oslo er den eneste i verden der publikum kan gå på taket, noe hele 1,5 millioner mennesker gjør hvert år. Arkitekturen har gjort bygget kjempepopulært blant turister. Årlig har dessuten Operaen 300 000 besøkende på sine forestillinger.

De som venter på at Munchmuseet skal åpne i Bjørvika, har mye kunst de kan se på allerede. Av de mest kjente er Kunsthall Oslo, Framtidsbiblioteket og Losæter.

Oslokontoret til TV 2 ligger i Diagonale i Bjørvika. Foto: Svein Ove Søreide