Utviklingsdirektør Liz-Heidi Leonhardsen (t.v) og prosjektsjef Birgitte Aas Gaarder i Hav Eiendom har ledet det store byggeprosjektet.

Aktuelt

Hav Eiendom bygger kunsthotell i Bjørvika

Det er første gang Hav Eiendom har utviklet og bygget hotell i Bjørvika. Prosjektet har begeistret Choice-eier Petter Stordalen. Da Hav Eiendom inngikk kontrakten med Choice-kjeden i 2016, uttalte han følgende til pressen:

– Målet er å fylle hotellet med heftige kunstneriske uttrykk som integreres med resten av interiøret på en inspirerende måte. En fast kunstsamling skal komplementeres med utstillinger og events, ofte i nært samarbeid med kulturinstitusjoner i Bjørvika. Jeg gleder meg til å fylle det nye kunsthotellet i Oslo med energi og opplevelser utenom det vanlige, sa Stordalen ved kontraktsinngåelsen.

 

Møteplass

Direktøren for det nye hotellet, Robert Holan, er like entusiastisk som sjefen Petter Stordalen.

– Hotellet skal ikke først og fremst være en soveplass, men en møteplass. Ett sted hvor alle som bor, jobber eller besøker bydelen vil tilbringe tid, enten det er for å spise, oppleve kunst, konserter, bokbad eller rett og slett bare henge. Clarion Hotel Oslo skal fylles med liv, røre og opplevelser, og jeg gleder meg spesielt til å se hva vi får til i samarbeid med våre fantastiske naboer, sier Holan.

GOD PLASS: Det nye Clarion Hotel Oslo får 255 rom og konferanseplass til 1200 mennesker. Illustrasjoner: LPO

GOD PLASS: Det nye Clarion Hotel Oslo får 255 rom og konferanseplass til 1200 mennesker. Illustrasjoner: LPO

CLARION HOTEL: Slik skal det nye hotellet se ut når det står helt ferdig i sommer. Hotellet skal åpne for publikum 1. august i år.

Kjempeprosjekt for Hav Eiendom

– Dette har vært et stort prosjekt for Hav Eiendom. Vi har hatt et veldig godt samarbeid med Clarion og alle de involverte i byggeprosessen. Byggingen har gått etter planen, og uten store overraskelser så langt. Vi ligger an til å bli ferdig innen fristen, sier utviklingsdirektør Liz-Heidi Leonhardsen i Hav Eiendom.

Sammen med prosjektsjef Birgitte Aas Gaarder viser hun oss rundt på en hektisk byggeplass, der det pågår samtidige innredningsarbeider i de fleste etasjer. 31 måneder er byggetiden på et slik komplisert byggeprosjekt. Hav Eiendom og entreprenør Skanska holder tidskjema.

Hotellet skal ikke først og fremst være en soveplass, men en møteplass. Robert Holan, direktør for Clarion Hotel Oslo

255 hotellrom

Det nye hotellet har til sammen 255 rom med god variasjon i romstørrelse. Hotellet får et eksklusivt treningsrom med en sjelden flott beliggenhet og utsikt. Clarion Hotel Oslo blir et konferansehotell med kapasitet til 1200 personer. Den største salen er dimensjonert for konferanser med 400 deltagere.

Hotellet satser mye på å lage et spennende bygulv, med restaurant, to barer og uteservering på bakkeplan. Clarion vil lokke med restaurant- og barkonseptet Kitchen & Table fra den svenske stjernekokken Marcus Samuelsson. Kitchen & Table får selskap av to barer, Clarion Hotels eget barkonsept Living Room og Shutter Bar.

 

Fine uteområder

Hotellet har hovedinngangen vendt ut mot Akerselva, og er derved direkte koblet mot hele det nye parkanlegget som vil opparbeides langs hele elva.  Clarion Hotel Oslo kan fort bli en svært populær uteservering på sommerstid.  Bygget grenser også mot Stasjonsallmenningen som er tilrettelagt for aktivitet og som får et fonteneanlegg. Samtidig er offentlig kommunikasjon og butikker rett utenfor døren.

Kvartalet som hotellet ligger i var opprinnelig med i vinnerforslaget fra den spanske arkitekten Herreros, som vant konkurransen om det nye Munchmuseet. Senere er det blitt omarbeidet og videreført av det norske arkitektkontoret LPO. Skanska har ført opp bygget i en totalentreprise.

Bygget har gode miljøambisjoner. Bygget Breeam-sertifiseres og bygges i henhold til krav til passivhus standard i overordnet miljøoppfølgingsplan for Bjørvika, som innebærer gode løsninger for å sikre lavt energiforbruk.

BEFARING: Utviklingsdirektør Liz-Heidi Leonhardsen(t.h) og prosjektsjef Birgitte Aas Gaarder på byggeplassbefaring på det nye hotellet som Hav Eiendom fører opp i Bjørvika. Foto: Tomm W. Christiansen

Hva leter du etter?