Livet i Oslos fineste studentboliger

Studentboligene i Diagonale har vært populære helt siden de åpnet i 2018. Mads Prøitz har bodd der fra første dagen studentboligene stod klare, og han forstår godt at mange studenter ønsker å flytte til Bjørvika. – Du føler du bor i en ganske fin by når du bor her, sier han.

Prøitz kommer opprinnelig fra Råde, og tar nå en master i arkeologi og konservering ved Universitetet i Oslo. Det var tilfeldigheter som førte til at han flyttet inn i Diagonale i Bjørvika.

– Etter et utenlandsopphold lette jeg etter et sted å bo i Oslo, Diagonale dukket opp som Finn-annonse. Jeg trykker vanligvis aldri på slike annonser, men det så utrolig fint ut og beliggenheten kunne ikke bli bedre, forteller han.

I dag har han kanskje en av Norges fineste student-utsikter mot Operaen, og tilgang til en romslig felles takterrasse med utsikt til fjorden.

– Først og fremst er det en veldig god beliggenhet. Jeg har alt jeg trenger i nærheten. Kort vei til kollektiv transport, treningssenter, matbutikker, frisør, lege, massør, kafeer og restauranter. Trenger kanskje ikke å si det, men det er også et utrolig fint område, særlig nå som det har dukket opp så mange fine butikker og bygg, du føler du bor i en ganske fin by når du bor her, smiler han.

Merkbar utvikling i området

Prøitz har bodd på Bjørvika i en periode der området har gått gjennom store endringer og han forteller at dette har blitt lagt merke til og diskutert i vennegjengen.

– Det er meget positivt at det har dukket opp så mange nye butikker og steder i løpet av årene. Spesielt Deichman er veldig nyttig for studenter. Nå som studiene har startet og jeg skal skrive masteroppgave kommer jeg til å bruke det flittig. Vi opplever også at det er blitt mer liv i området, tidligere var det mye bygging, men nå begynner ting å stå ferdig og det merkes godt, forteller han.

Deichman i Bjørvika åpnet i juni, akkurat i tide til å ta i mot studentene i august. Foto: Deichman

Attraktive studentboliger

Prøitz er derimot ikke den eneste studenten som mener Bjørvika passer godt for studenter. Karine Kampsæter Nielsen er boligkonsulent på Diagonale og kan fortelle om gode søkertall til studentboligene deres.

– I år hadde vi omtrent 400 søkere på 50 ledige leiligheter, og dersom noen flytter ut er det sjeldent leiligheten står tom lenger enn en til to uker. Det er også noen studenter som allerede nå har kontaktet oss for å forsøke å sikre seg en bolig med utsikt til operaen fra neste høst, forteller hun.

Det er 308 studentleiligheter totalt i Diagonale fordelt på singel- og par-leiligheter.

Lett å la seg friste

Prøitz vil absolutt anbefale å flytte til Bjørvika som student, men han kommer med en liten advarsel.

– Det er nesten litt farlig å bo her for du har så mange gode restauranter og kafeer rett utenfor dørstokken, man må forsøke å moderere seg selv. Jeg kan blant annet anbefale Døgnvill burger og i høst åpnet det en veldig fin japansk restaurant rett borti gata. Fra vinduet mitt kan jeg se Sørenga der det er mange fine steder for de som vil hygge seg i finværet. Tar man turen til Sørenga eller Barcode så finner man litt roligere steder, de er heller ikke så dyre som man kanskje skulle tro, sier han.

– Det er også veldig praktisk med en Narvesen på hjørnet og en døgnåpen Joker rett borti gata dersom man i en hektisk eksamensperiode trenger påfyll midt på natten, smiler han.