Aktuelt

Nytt kunsthotell står ferdig i Bjørvika

– Dette hotellet vil aktivisere bygulvet, og vil skape puls døgnet rundt i Bjørvika. Nå ønsker vi Choice-kjeden lykke til. Vi er spesielt glade for at de vil gjøre dette til et kunsthotell, ettersom hotellet blir nabo med Munchmuseet, sier administrerende direktør Kjell Kalland i Hav Eiendom.
Hotellet blir helt alene om å ha et ekte Munch-maleri i lobbyen. Clarion Hotel Oslo vil satse på å skape spennende utstillinger og events for kunstinteresserte.

255 rom

Det nye hotellet har til sammen 255 rom med god variasjon i romstørrelse. Clarion Hotel Oslo blir et konferansehotell med kapasitet til 1200 personer. Den største salen er dimensjonert for konferanser med 400 deltagere.
Hotellet satser mye på å lage et spennende bygulv, med restaurant, to barer og uteservering på bakkeplan. Hotellet har hovedinngangen vendt ut mot Akerselva, og er derved direkte koblet mot hele det nye parkanlegget som vil opparbeides langs hele elva. Bygget grenser også mot Stasjonsallmenningen som er tilrettelagt for aktivitet og som får et fonteneanlegg.
– Dette har vært et stort prosjekt for Hav Eiendom. Vi har hatt et veldig godt samarbeid med Clarion og alle de involverte i byggeprosessen. Byggingen har gått etter planen, og uten store overraskelser, sier utviklingsdirektør Liz-Heidi Leonhardsen i Hav Eiendom.

– Dette har vært et stort prosjekt for Hav Eiendom. Vi har hatt et veldig godt samarbeid med Clarion og alle de involverte i byggeprosessen. Byggingen har gått etter planen, og uten store overraskelser. Liz-Heidi Leonhardsen i Hav Eiendom

Gode miljøambisjoner

Kvartalet som hotellet ligger i var opprinnelig med i vinnerforslaget fra den spanske arkitekten Herreros, som vant konkurransen om det nye Munchmuseet. Senere er det blitt omarbeidet og videreført av det norske arkitektkontoret LPO. Skanska har ført opp bygget i en totalentreprise.
Bygget har gode miljøambisjoner. Bygget Breeam-sertifiseres og bygges med krav til passivhusnivå i henhold til miljøoppfølgingsplan for Bjørvika, som innebærer gode løsninger for å sikre lavt energiforbruk.
Hav Eiendom er Oslo Havns eget eiendomsselskap. Hav Eiendom har hatt ansvaret for områdeutvikling i Bjørvika for Oslo Havns tidligere havneområder.

Lederne: Utviklingsdirektør Liz-Heidi Leonhardsen (t.v) og prosjektsjef Birgitte Aas Gaarder i Hav Eiendom har ledet det store byggeprosjektet.
 Foto: Tomm W Christiansen

Lederne: Utviklingsdirektør Liz-Heidi Leonhardsen (t.v) og prosjektsjef Birgitte Aas Gaarder i Hav Eiendom har ledet det store byggeprosjektet.
 Foto: Tomm W Christiansen

Flott beliggenhet: Det nye Clarion Hotel Oslo har en av Oslos flotteste beliggenheter, mellom Munchmuseet og Operaen.

Hva leter du etter?