Diagonale består av et næringsbygg (fremst) og studentboliger. Byggene eies av Hav Eiendom og Thongård (Olav Thon Gruppen) Foto: Svein Ove Søreide

Aktuelt

Oslos fineste studentboliger

Diagonale består av et kontorbygg og et studentbygg. Studentbygget er nærmeste nabo til ny Deichman hovedbibliotek. Studentene som har sin bolig her har et rikt tilbud av kultur, restauranter og handlemuligheter rett utenfor døren. Med nærheten til Oslo S er det nesten ikke mulig å bo mer sentralt.

Hav Eiendom eier Diagonale sammen med Thongård. Olav Thon Gruppen står for drift og forvaltning av studentboligene.

GOD BELIGGENHET: Diagonale Studentboliger har en fantastisk beliggenhet, som nærmeste nabo til nye Deichman hovedbibliotek. Foto: Svein Ove Søreide

GOD BELIGGENHET: Diagonale Studentboliger har en fantastisk beliggenhet, som nærmeste nabo til nye Deichman hovedbibliotek. Foto: Svein Ove Søreide

LYST: Slik ser en typisk studentbolig ut i Diagonale. Foto: Olav Thon Gruppen

Stor pågang

Boligkonsulent Karine Nielsen hos Olav Thon Gruppen sier at det renner inn med søknader fra studenter som ønsker studentbolig i Bjørvika.

– Pågangen har vært veldig stor. Akkurat nå har vi ca. 500 personer som er interessert i å leie studentbolig i Diagonale fra høsten 2019, sier Karine Nielsen.

Pågangen har vært veldig stor. Akkurat nå har vi ca. 500 personer som er interessert i å leie studentbolig i Diagonale fra høsten 2019. Karine Nielsen, Olav Thon Gruppen

Det er 308 studentboliger i bygget. Størrelsen varierer fra 20 til 40 kvadratmeter. De minste er beregnet for en person, mens de største på 30-40 kvadratmeter ofte leies ut til par. De minste leilighetene har en månedsleie på 7000 kr, mens de største leilighetene koster 14 000 i måneden å leie.

Populære takterrasser

De heldige som får studentbolig i Diagonale får ikke bare funksjonelle leiligheter med fantastisk beliggenhet. Alle har også tilgang til felles takterrasse. På fine dager syder det av liv på taket av Diagonale. Herfra kan man se hele Oslo sentrum.

– Tilbakemeldingene vi får tyder på at beboerne er fornøyde, og spesielt med takterrassen. De får nok også et helt spesielt «eierforhold» til hybelen når bygget de flytter inn i er helt nytt, sier boligkonsulent Karine Nielsen.

Studentboligene i Diagonale har vært i bruk i et halvt år. Av de som flyttet inn på ettårskontrakt har mer enn halvparten allerede bedt om forlengelse. Olav Thon Gruppen som drifter bygget anslår at 110 av leilighetene vil få nye beboere hvert år.

UTSIKT: Mange av leilighetene har Oslos beste utsikt til studentbolig å være. Foto: Olav Thon Gruppen

Hva leter du etter?