«Mr. Bjørvika» går til Hav Eiendom

Hav Eiendom ansetter Bernt Aasenhuus som ny prosjektsjef. Nå skal han gi Bjørvikas vestside tilbake til byen.

– Jeg søkte meg til Hav Eiendom på grunn av alle de attraktive tomtene deres. De er det aller viktigste for meg, og det er utrolig mange fine prosjekter som er under planlegging, sier Bernt Aasenhuus.

Han er påtroppende prosjektsjef i Hav Eiendom. Aasenhuus kommer fra stillingen som prosjektansvarlig i Vedal Prosjekt, en av Norges største og mest erfarne bygg- og anleggsbedrifter. Her har han jobbet siden 2001. Aasenhuus er utdannet sivilingeniør fra NTNU, og har i løpet av karrieren opparbeidet seg omfattende erfaring med byggeprosjekter i Oslos havneområder.

«Mr. Bjørvika»

Merittlisten er lang. Siden 2005 har han blant annet vært prosjekteringsleder for store deler av bebyggelsen i Barcode og Bispevika, både kontorbygg og boliger. Som fagperson har Aasenhuus fulgt hele utviklingen av området, og i bransjen er det mange som rett og slett kjenner ham som «Mr. Bjørvika».

– Da jeg begynte å jobbe med utvikling i Bjørvika i 2005, så var det en stor trafikkmaskin her. Å se den forsvinne, og at det nå har kommet et forretnings- og kulturområde her, det synes jeg er gøy, sier Aasenhuus. Den erfarne prosjektsjefen forteller at han også motiveres av å skulle jobbe i et selskap som også er en tydelig samfunnsaktør, og som jobber for å drive bransjen i en mer bærekraftig retning.

– Som byggherre har Hav Eiendom svært høye ambisjoner innen miljø og bærekraft. De ser lenger enn BREEAM og energimål, og har til og med ansatt en egen bærekraftsjef, noe som er veldig positivt, sier han.

Ledelsen i Hav Eiendom er storfornøyd med nyansettelsen.

– Det var en gledens dag da Bernt takket ja til stillingen, og dette er en nyhet jeg har gledet meg til å fortelle om, sier Liz-Heidi Leonhardsen, utviklingsdirektør i Hav Eiendom.

SAMARBEIDSPARTNERE: Utviklingssjef Liz-Heidi Leonhardsen og påtroppende prosjektsjef Bernt Aasenhuus ser frem til å jobbe sammen i årene som kommer.

Store planer for byen

Bernt Aasenhuus begynner i jobben i mars 2022. Noe av det første han skal jobbe med, er den planlagte utbyggingen av Fiskebrygga – et omfattende nytt kontor- og næringsbygg mellom Oslo Børs og Havnelageret.

– Fiskebrygga blir det første nybygget Hav Eiendom får på vestsiden av Bjørvika. Prosjektet blir en skikkelig byreparasjon, for i dag brukes tomten som oppstillingsplass for busser, sier utviklingsdirektør Leonhardsen.

I tillegg til Fiskebrygga, skal Aasenhuus og Hav Eiendom også utvikle A5-tomten på sjøsiden av Oslo Børs. Her kommer det parkanlegg, arbeidsplasser og lokaler for næringsvirksomhet på bakkeplan.

– Målet med disse prosjektene er å gi Bjørvikas vestside tilbake til byen. Fiskebrygga og A5 blir en stor jobb, så derfor henter vi inn de aller beste ressursene til å jobbe med oss, sier Leonhardsen entusiastisk.

Den nye prosjektsjefen ser frem til å tiltre i stillingen.

– Dette blir kjempegøy! Hav Eiendom har en liten, men kompetent organisasjon, og jeg gleder meg masse til å jobbe her, sier Aasenhuus.

TRANSFORMASJON: Aasenhuus og Leonhardsen gleder seg til å utvikle Fiskebrygga og A5-tomten utenfor Oslo Børs.