Viktig pris til Hav Eiendom

Hav Eiendom er kåret til Årets byutvikler under Oslo Urban Week. Prisen deles hvert år ut til aktøren som skaper mest merverdi for hovedstaden.

– Dette er skikkelig inspirerende og veldig gøy. Vi er stolte av anerkjennelsen denne prisen innebærer, sier Kjell Kalland, administrerende direktør i Hav Eiendom

Tirsdag kveld ble Hav Eiendom kåret til årets byutvikler i Oslo. Overrekkelsen av prisen skjedde under Fight Club, et arrangement i regi av byutviklingskonferansen Oslo Urban Week. Årets byutvikler deles hvert år ut til det selskapet som har skapt mest merverdi for Oslo gjennom prosjektene sine.

– Vårt samfunnsoppdrag er å skape en bærekraftig fjordby og verdier for byen, havnen og alle som bor her. Vi skal maksimere økonomisk verdiskapning og samtidig maksimere samfunnsnytten. I Bjørvika har vi vist at det er mulig å gjøre begge deler, sier Kalland.

Sterk konkurranse

I konkurransen kjempet Hav Eiendom mot tre sterke kandidater – Neptune Properties, FERD Eiendom og OBOS. Ifølge Oslo Urban Week har Årets byutvikler aldri hatt så mange sterke kandidater. Kjell Kalland tror Hav Eiendoms egenart som byutvikler var utslagsgivende i konkurransen.

– Alt overskudd fra prosjektene våre i Bjørvika går tilbake til klimavennlig omstilling og effektivisering av Oslo Havn KF. Samtidig bruker vi store beløp på å opparbeide sjøfronten og tilgjengeliggjøre den for hele byen – gratis. Sosial og økologisk bærekraft er sentral i alle prosjekter, til glede for menneskene i byen vår, sier Kalland.

Vinneren ble bestemt av stemmer fra publikum og en fagjury bestående av Sonja Horn (administrerende direktør i Entra), Hanna E. Marcussen (byråd for byutvikling i Oslo, MDG) og Arne R. Myklestad (administrerende direktør og partner i DARK Arkitekter). Kjell Kalland understreker at prisen er en stor motivasjon for Hav Eiendom i byutviklingsarbeidet som nå ligger foran dem.

– Å bli utropt til den aktøren i hovedstaden som skaper mest merverdi for byen, er en stor ære. Samtidig er det en forpliktelse. Nå gleder vi oss til å ta fatt på utviklingen av Grønlikaia og Filipstad, to områder vi har svært høye ambisjoner for, sier Kalland.

Foto: Hav Eiendom