Nå åpner Bjørvikas nye uteområde

Oslos befolkning kan glede seg over nok et rekreasjonsområde langs Havnepromenaden når Museumsutstikkeren åpner fredag.

Foto: Ingvild B. Myklebust, Kulturetaten, Oslo kommune

– Vi gleder oss over at utstikkeren står klar til å ta imot besøkende. Med dette er enda et av de fantastiske byrommene i Bjørvika åpne for publikum, sier administrerende direktør Kjell Døvle Kalland i Hav Eiendom.

Det 1000 kvadratmeter store uteområdet sør for Munchmuseet består av blant annet torg, brygge og kai, og har adkomst via en tretti meter lang bro. Det er de London-baserte landskapsarkitektene J & L Gibbons som har hatt oppdraget med å utforme utstikkeren som en grønn oase. Etter hvert vil Museumsutstikkeren også huse den ni meter høye bronsestatuen «The Mother» av den anerkjente, britiske kunstneren Tracey Emin.

Operastranden åpner til sommeren

Utstikkeren er beplantet med frø fra området rundt Indre Oslofjord, som tåler byens klima og landskap. Frøene er nøye utvalgt for å skape en mosaikk av lokal blomsterflora, og et unikt økosystem midt i byen.

– I et år med hjemmepåske og lite mulighet for å møte familie og venner, er det ekstra gledelig at stadig flere friarealer langs Havnepromenaden åpnes for publikum. Allerede til sommeren åpner det neste store uterommet, nemlig Operastranden. Vi unner virkelig Oslos hardt prøvede befolkning å se frem til en helt ny badestrand i hjertet av Bjørvika, sier Kalland.

Museumsutstikkeren er tilgjengelig for hele Oslos befolkning og for besøkende til Munchmuseet. The Mother, den 9 meter høye bronse-statuen, som skal pryde utstikkeren er ventet å komme på plass i løpet av høsten. Utstikkeren skal trolig døpes til Inger Munchs brygge, etter Edvard Munchs søster, og Bydel Gamle Oslo skal snart ha navnet ute på høring.

Les mer om Oslos nye bystrand, Operastranda

Fjordbyen er til for alle

Uteområdene i Bjørvika er for alle og i Hav Eiendom håper vi folk fra hele byen vil kjenne seg velkommen til å ta området i bruk. I april i fjor åpnet Stasjonsallmenningen, som allerede for mange har blitt en stor favoritt.

– Havnepromenaden, allmenningene, strendene og parkene er det folk kommer til å forbinde med Fjordbyen. Også i fortsettelsen kommer Hav Eiendom til å satse mye på uterommene, til glede for alle som enten bor her eller besøker byen vår, sier Kalland.