Erfaren eiendomsutvikler blir ny styreleder i Hav Eiendom

Olav Line, administrerende direktør i Mustad Eiendom, blir ny styreleder i Hav Eiendom. Line er en av Norges mest erfarne eiendomsutviklere, og vil være svært viktig for organisasjonen i årene som kommer.

Hav Eiendoms generalforsamling vedtok tirsdag 2. mai en omrokkering i styrets sammensetning. Styremedlem Olav Line, administrerende direktør i Mustad Eiendom, rykker opp og blir ny styreleder. Havnedirektør Ingvar M. Mathisen i Oslo Havn KF, som har vært styreleder i Hav Eiendom siden 2018, får en ny rolle som nestleder i styret. Endringene gjøres for å ruste Hav Eiendom for fremtiden, og for å ytterligere profesjonalisere styret i forkant av viktige byutviklingsprosjekter på Grønlikaia og på Filipstad.

Avtroppende styreleder er svært fornøyd med den nye organisasjonen, og er sikker på at Olav Line er rett mann for oppgaven. 

– Jeg har havn og havneutvikling i mitt DNA. Nå som Hav Eiendom med utviklingen av Filipstad får en mye større portefølje, mente jeg at vi burde ha en profesjonell eiendomsutvikler som styreleder. Det fikk jeg aksept for, sier Ingvar M. Mathisen.

Kjell Kalland, Marianne Marthinsen og Ingvar M. Mathisen.
EN ÆRE: Som tidligere styremedlem kjenner Olav Line (nummer til fra venstre) Hav Eiendom godt fra før. – Jeg har jobbet innen eiendom fryktelig lenge, og det er ingen tvil om at Hav Eiendom har de mest spennende oppgavene i landet for alle som er interessert i bærekraft, eiendom og byutvikling. Det er en stor ære å bli spurt om å være styreleder i Hav Eiendom, sier Line. Til høyre Kjell Kalland, Marianne Marthinsen og Ingvar M. Mathisen.

En styreleder med bred kompetanse og stort nettverk

Han forklarer at Olav Line har alt Hav Eiendom ser etter i en styreleder. Line har 40 års erfaring fra eiendomsbransjen, et omfattende kontaktnettverk og svært god forståelse for verdiutvikling, risikostyring, by- og destinasjonsutvikling. Mathisen er sikker på at dette vil komme godt med når Hav Eiendom skal utvikle en bærekraftig og inkluderende fjordby, samtidig som de finansierer fremtidens klimavennlige, grønne havn.

– Olav Line har bred erfaring og et stort nettverk. Faglig vil Line matche og utfordre administrasjonen, og gi støtte på det faglige innenfor eiendomsutvikling på en måte som jeg ikke har mulighet til, sier Mathisen.

Hav Eiendom ruster opp for fremtiden

Hav Eiendom er et aksjeselskap eid av Oslo Havn KF, opprettet i 2003 for å utvikle Oslo Havn sine eiendommer i Fjordbyen.  Marianne Marthinsen, styreleder i Oslo Havn har naturligvis vært involvert i avgjørelsen om å utnevne Olav Line som ny styreleder.

– Nå skal Hav Eiendom ta på seg større oppgaver, med en større portefølje. Derfor er det riktig med en styreleder som er profesjonell på eiendomsutvikling, sier Marthinsen.

Hun forteller at Oslo Havn er opptatt av å ta vare på den sterke linken mellom Oslo Havn KF og Hav Eiendom. Med Ingvar Mathisen som nestleder i styret vil disse båndene opprettholdes.

– For Oslo Havn betyr dette at vi får en profesjonalisering av styrelederfunksjonen. Det er det viktigste, sier Marthinsen. 

Hun understreker at Oslo Havn KF på ingen måte mister innflytelse selv om Hav Eiendom nå for første gang får en eksternt, rekruttert styreleder. 

– At vi lykkes med byutviklingsplanene våre er veldig viktig for Oslo som by. Jeg føler meg trygg på at den nye styrelederen kommer til å forvalte mandatet vi har på en god måte. Vi er veldig fornøyd med valget, sier Marthinsen.

Olav Line og Olav M. Mathisen skal ruste Hav Eiendom for en fremtid med større oppgaver.
ROKKERING: Med Olav Line (til venstre) som styreleder ruster Hav Eiendom seg for en fremtid med større oppgaver. Havnedirektør Olav M. Mathisen (til høyre) fortsetter som nestleder i styret.

– En ære å bli spurt

Påtroppende styreleder Olav Line gleder seg til å tiltre som styreleder i Hav Eiendom. Han gleder seg til å jobbe sammen med organisasjonen for å utvikle selskapet i tråd med samfunnsoppdraget, til beste for byen, havna og samfunnet.

– Jeg har jobbet innen eiendom fryktelig lenge, og det er ingen tvil om at Hav Eiendom har de mest spennende oppgavene i landet for alle som er interessert i bærekraft, eiendom og byutvikling. Det er en stor ære å bli spurt om å være styreleder i Hav Eiendom, sier Line.

Kjell Kalland, administrerende direktør i Hav Eiendom, gleder seg til å jobbe tett på den nye styrelederen. Han forteller at Hav Eiendom de siste årene har rekruttert bransjeprofiler for å ruste selskapet for en spennende fremtid, med store utviklingsprosjekter i Bjørvika og på Filipstad. Med Line som styreleder får Hav Eiendom enda mer kunnskap å spille på.

–  Vi ansetter for å takle den økte aktiviteten, og da er det helt naturlig at eier også styrker oppfølgingen av administrasjonen ved å få inn en kapasitet som Olav Line som styreleder. Dette er en kjempeløsning, sier Kalland.