Dette grepet på Grønlikaia skaper verdier for havna og samfunnet

Den nye pulserende bydelen som skal vokse fram på Grønlikaia vil ikke bare gi Oslo 1500 nye boliger og bli arbeidsplassen til 3000 mennesker. Den vil også skape store verdier som kommer deg og meg til gode.

– Grønlikaia omtales gjerne som den siste indrefileten. Det handler om den gode og solfylte beliggenheten. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor middelalderbyen Oslo vokste fram akkurat i dette området, sier markeds-og eiendomsdirektør i Hav Eiendom, Kjetil Krutnes.

Grønlikaia på konferanse

Boligmarkedet er et brennhett tema om dagen – og mye tyder på at det også vil være det i årene som kommer. I hovedstaden roper man varsko om boligkrise. Mange er bekymret.

Onsdag 13. september inviterte Norges Eiendomsmeglerforbund og Selvaag Bolig til konferansen «Boligmarkedet – i med og motvind», som en del av Oslo Urban Week. Boligpolitikk og aktuelle problemstillinger sto på agendaen.

Hav Eiendom var selvskreven gjest under konferansen, og markeds- og eiendomsdirektør Kjetil Krutnes var på plass for å presentere hvordan Hav Eiendom skal utvikle Oslos nye bydel på Grønlikaia. Og betydningen av selskapets nye eierstrategi – som vil sikre at Grønlikaia vil gi betydelige inntekter tilbake til fjordbyen.

Les mer om Oslos nye fjordbydel – Grønlikaia

1500 nye boliger

I 20 år har Hav Eiendom utviklet Oslos sjøfront. Vi kjenner alle den formidable forvandlingen som allerede er gjort i Bjørvika. I dag er det nesten uvirkelig å tenke på at denne bydelen for bare to tiår siden var et område der trafikk, asfalt og konteinere spilte hovedrollen.

I årene som kommer skal Hav Eiendom utvikle og åpne opp nye områder langs sjøfronten. Blant annet nevnte Grønlikaia. I dag kjenner vi dette som et avsperret conteinerområde på nedsiden av Ekebergskråningen.

I den nye bydelen på Grønlikaia vil om lag 3000 mennesker ha sin arbeidsplass. Det blir friområder, bading og 1000 meter forlengelse av dagens havnepromenade – helt ned mot sjøkanten. Og sist, men ikke minst: Det planlegges for intet mindre enn 1500 nye boliger!

Les mer om hvordan Grønlikaia skal utvikles på Oslofjordens premisser

Illustasjon av området Lohavn på Grønlikaia, med boliger og havnepromenade.
Frodig: Illustrasjon over området Lohavn på Grønlikaia. Området kommer til å domineres av boliger og tilbud tilknyttet nye deler av Havnepromenaden. Illustrasjon: Team Adept