Operastranda

  • A21 Tomt
  • 6 970 Areal (m2)
  • 2021 Ferdig

Operastranda åpnet sommeren 2021, og ble med det Oslos nye bystrand. Her kan du bade, plaske og vasse, samtidig som du er omgitt av arkitekturperler, serveringssteder og kulturarenaer. Vi snakker Munchmuseet, Operahuset og Oslos nye hovedbibliotek, Deichman Bjørvika, i umiddelbar nærhet.

Den 100 meter lange stranda er delt i to med en molo. Lengst sør finner du den langgrunne stranda, perfekt for deg som vil vasse eller la barna utfolde seg i vannet. Den andre delen – nærmest Operaen – er tilpasset dem som vil ta seg en dupp eller en svømmetur i Oslofjorden.

Bak prosjektet ligger flere år med planlegging. Allerede i 2012 startet utarbeidelsen av de første planene. Sentralt i planleggingen stod visjonen om at Operastranda skulle være et foregangsprosjekt når det kom til bærekraftig utbygging. To målsettinger fikk særlig fokus:

  • Operastranda skulle bygges uten å bruke fossile drivstoff.
  • Operastranda skulle baseres på kortreiste og bærekraftige materialer.

Og slik ble det. Faktisk er Operastranda bygget av en rekke gjenbrukte og lokale materialer, blant annet grorudgranitt hentet fra gamle gårder og kaifronter, i tillegg til gammel gatestein. Hele 90 prosent av all stein brukt i prosjektet, er gjenbrukt. Og sanden er kortreist – hentet fra Svelvik og Innlandet.

Oslo Drone og Foto
– Operastranda er tilrettelagt både for de som kan svømme, og for de som ikke har så gode svømmeferdigheter. Med andre ord en perfekt strand for barnefamilier – lett tilgjengelig i Oslo sentrum.
Kjell Kalland, administrerende direktør i Hav Eiendom
Hva leter du etter?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev