Torget

Fiskebrygga

  • A4 Tomt
  • 23 850 Areal (m2)
  • 2026 Ferdig

Rett ved Oslo S – Norges største kollektivknutepunkt – ligger tomten A4; Fiskebrygga. Her har Hav Eiendom helt siden 2013 ønsket å forvandle et grått tomrom til et område fylt med aktivitet og arbeidsplasser.

Flere sentrumsnære arbeidsplasser vil gi glimrende klimagevinster, fordi flere kan reise kollektivt til jobb. Et viktig mål med prosjektet er å knytte Kvadraturen og Oslos nye, moderne sentrum i Bjørvika tettere sammen. Nå har også Plan- og bygningsetaten (PBE) stilt seg bak planforslaget. Dermed er man ett steg nærmere å utvikle den sentrale tomten.

Området brukes i dag til parkering og oppstillingsplass for busser. Ved å tilrettelegge for spennende næringsvirksomhet, nye arbeidsplasser og et rikt kulturtilbud, vil tomten komme byens innbyggere til gode. Utviklingen av Fiskebrygga er viktig byreparasjon. Her ønsker man å forvandle et utrivelig og utilgjengelig område til et fint sted å være for menneskene som bor i og besøker Bjørvika.

Rådhusgata
Foto: vivid vision og A-Lab
Vi skal rett og slett utvikle ett av hovedstadens mest sentrale næringsbygg på en måte som er spennende og relevant for Oslos innbyggere.
– Liz-Heidi Leonhardsen, utviklingsdirektør, Hav Eiendom
Hva leter du etter?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev