Loallmenningen

  • D21-D25 Tomt
  • 13 630 Areal (m2)
  • 2026 Ferdig

Loallmenningen skal bli et stort, grønt og frodig friområde i Bjørvika, og et lokalt senter i Lohavn Allmenningen skal tilrettelegges for rekreasjon og fritid for hovedstaden innbyggere, i tillegg til den urbane dyrkningen som allerede er der i dag Etter hvert skal området også fungere som kompenserende uteareal for elevene ved fremtidige Bjørvika skole.

Allmenningen definerer utsiktssektoren fra Middelalderparkens ruiner til Hovedøya. Den vil dermed bidra til at øya med sin historie nært knyttet til middelalder-Oslo også fremstår som en lokkende destinasjon.

I tillegg til å være et grønt, sjønært byrom, huser Loallmenningen også Losætra – med kornåker, parsellhager, et bakehus, og Bjørvikas helt egne bybonde.

Det hele startet i 2012, da Herligheten parsellhager ble midlertidig etablert på deler av Loallmenningen. Tre år senere ble det bestemt at området skulle bli en kulturinstitusjon i Bjørvika, dedikert til kunst og urbant jordbruk. Selv om Herligheten parsellhager i dag er avviklet, er Losætra en kulturinstitusjon og et permanent sted for matproduksjon, arkitektur og utdanning.

Oslo Drone og Foto
Losæter-prosjektet på Loallmenningen har fått en varm mottakelse, og har inspirert mange nye urbane jordbruksprosjekter både i og utenfor Oslo.
– Kjell Kalland, administrerende direktør i Hav Eiendom.
Hva leter du etter?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev