Havnepromenaden

Havnepromenaden er hovedstadens nye pulsåre, og dens funksjoner er mange. Blant annet skal promenaden fungere som et rekreasjonssted for Oslos innbyggere og besøkende. Her kan du spasere, jogge, bade, kjøpe deg en kaffe, og nyte natur og kultur i skjønn forening.

Så mye som 30 000 forbipasserende kan finne veien til Havnepromenaden en godværsdag. Ikke så rart kanskje; En tur langs hovedstadens nye havnepromenade er rett og slett et lite eventyr. Her får du både oppleve nydelig natur, arkitektur, mat og kultur i verdensklasse. Samtidig som du hører fjorden bølger mot land.

I tillegg fungerer Havnepromenaden som et bindeledd mellom hovedstadens øst og vest, og mellom byens nye og gamle bydeler. Langs strekningen er det satt opp oransje «fyrtårn», som viser vei gjennom løypa. Hvert tårn gir deg informasjon om området, og hva det kan by på.

Langs Havnepromenaden står attraksjonene i kø. Du kan nyte alt fra Munchs kunstverk og litteraturskatter på Deichmanske bibliotek, til sauna, donuts, gatemat og en skate-session. I tillegg vandrer du gjennom rik historie, og med en liten omvei kan du få med deg Akershus festning, som har stått rak og støtt siden 1300-tallet. På ferden kan du samtidig la deg bergta av Oslos nye landemerker og arkitekturperler – flere av dem i verdensklasse.

Rett og slett et flott sted, enten du vil sitte alene og lese ei bok, trene, eller dele fantastiske opplevelser med dem du er glad i – med byen i ryggen og sjøen i front.

Havnepromenaden er Oslos nye pulsåre, som binder byen sammen fra øst til vest.
– Kjell Kalland, admministrerende direktør, Hav Eiendom
Hva leter du etter?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev