Et prosjekt mellom Deichmanske bibliotek, Operaen og Munchmuseet

Bygg: 40 000 m² fordelt over inntil ti etasjer og to kjellerplan
Tomt: A9
Formål: Kontor, bolig, hotell, forretning, undervisning, annen offentlig eller privat tjenesteyting og bevertning
Ferdig: 2018
Utbygger: A9 Palekaia AS (HAV Eiendom AS og Thongård AS)

HAV Eiendom eier Diagonaleprosjektet sammen med Olav Thon gruppen (Thongård AS), og er organisert gjennom A9 Palekaia AS.

Diagonale ligger i forlengelsen av det nye Deichmanske hovedbiblioteket. Det ble avholdt arkitektkonkurranse i 2009. Vinnerforslaget er tegnet av arkitektene Lund/Hagem arkitekter og Atelier Oslo.

Diagonaleprosjektet består av to bygg, ett kontorbygg og ett studentboligbygg. Begge har handels- og serveringsarealer på gateplan. Sammen med det nye hovedbiblioteket danner Diagonale bakteppe for Operaen og knytter byggene sammen.

Spennende arkitektur, nær nabo til Operaen og hovedbiblioteket , og få minutters gange til Flytoget, Karl Johan og det nye Munchmuseet, gjør kontorbygget og studentboligene svært attraktive.

Akerselvallmenningen vil være det byrommet man møter først når man går fra Diagonale Office. Allmenningen går langs begge sider av Akerselva, og her er det anlagt trebrygger, skråplan, vegetasjon og sitteflater som inviterer til opphold langs vannet. På østsiden blir det harde flater for å ivareta behovet for uteliv og rekreasjon, mens det foran Diagonale Office blir en mer parkmessig opparbeidelse.

I 2018 flyttet TV2s Oslokontor og Vinmonopolets hovedkontor til Diagonale.

 


Del på:
Facebook
Twitter


Se live webkamera fra byggeprosessen Gå til prosjektets hjemmeside

Del på:
Facebook
Twitter