Tomtebrygga

Clarion Hotel Oslo 

Langs Dronning Eufemias gate, ved Akerselven, Munchmuseet og Operaen, ligger nye Clarion Hotel Oslo. Hotellet er utviklet og heleid av Hav Eiendom.

255 rom, suiter og moderne konferansefasiliteter

Hotellet drives av Clarion Hotel Oslo og har totalt 255 rom og suiter. Det er konferansekapasitet for inntil 1200 personer spredt utover 1500 kvadratmeter hvor den største salen har plass til 400 personer. Hotellet har et moderne og velutstyrt treningsrom med utsikt mot Stasjonsallmenningen og Bispevika.

Kitchen & Table by Marcus Samuelsson, to barer og uteservering

På gateplan ligger restaurant- og barkonseptet Kitchen & Table, der den svenske stjernekokken Marcus Samuelsson har laget retter og lokale delikatesser. I sommerhalvåret kan man benytte seg av uteserveringen som vender mot Dronning Eufemias gate. Kitchen & Table Fishery har selskap av Clarion Hotel sitt Living Room, og Shutter Bar.

 

Foto: Tomm Wilgaard Christiansen

 

Oslos nye kunsthotell

På Clarion Hotel Oslo står kunst og kultur i fokus med en permanent kunstsamling som kompletteres med utstillinger og arrangement, i tett samarbeid med Oslos kulturinstitusjoner. Også i innredningen tar kunsten plass.

I resepsjonsområdet kan en studere Edvard Munchs oljemaleri To hvitkledde kvinner på stranden. Edvard Munch malte dette mellom 1925 og 1930, og maleriet har trolig aldri blitt vist frem i offentligheten – før nå. For å gjøre verket klart til å kunne stilles ut har det tatt Munchmuseet 200 timer med restaurering.

Hva leter du etter?